Procurorul Robert Cazanciuc, noul ministru al Justiției. CSM, de acord cu propunerea lui Ponta

robert-cazanciu-dece
robert-cazanciu-dece

Așa cum DeCe News a anunțat în exclusivitate, miercuri, procurorul Robert Cazanciuc va fi noul  ministru al Justiției. Membrii CSM au fost de acord, miercuri,  cu nominalizarea premierului Victor Ponta. CSM a luat act și de demisia lui Robert Cazanciuc de la Inalta Curte de Casație și Justiție.

Robert Cazanciuc este procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, detașat pe 21 mai 2012 la Ministerul Afacerilor Externe pe funcția de secretar general. Conform surselor noastre, social-democrații îi oferă cele mai mari șanse lui Cazanciuc pentru a deveni noul ministru al Justiției.

Cazanciuc a fost până în anul 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, responsabil cu supravegherea urmăririi penale. A absolvit în 1996 şi Institutul Naţional al Magistraturii. Din 1998 Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media.

Față de decizia numirii noului ministru al Justiției, analistul Bogdan Chirieac spune  că: "Pe legea actuală, ministrul Justiției este un fel de marionetă. Din nefericire, puterea s-a dus către procurori, transformându-se totul într-o republică a procurorilor. Cred că ministrul Justiției are rolul foarte greu și poate nu e rău că este tot un procuror la Justiție, să schimbe legislația, să o facă perfect compatibilă cu cea europeană, cu Comisia de la Veneția, cu distinsa, onorabila Curte Constituțională din România, care știți că are o singură telecomandă, și aceasta se află la Cotroceni. Deci are foarte multe lucruri dacă dorește să depolitizeze Justiția", a afirmat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel