Procuror, distrus de DNA, mesaj pentru Kovesi. Badea: Datoria mea e să nu-l iert niciodată

Un fost procuror DIICOT, Ionel Tudosan, anchetat de DNA și achitat de instanță, a povestit gestul soției sale față de Laura Codruța Kovesi, căreia i-a spus, întâlnind-o într-o biserică, că deși le-a făcut cel mai mare rău din viața lor, o iartă. 

Vezi aici mesajul procurorului: Soția unui procuror distrus de DNA, întâlnire cu Kovesi în biserică. Mesaj puternic

”Vă dați seama, un fost procuror DIICOT, trimis în judecată de DNA, înseamnă că i s-a distrus viața. L-au terminat” a comentat Mircea Badea, la Antena 3, în emisiunea ”În Gura Presei”. 

În urma sfaturilor cerute în postarea procurorului, Mircea Badea a răspuns: ”Cetățeni, eu cred așa: dacă paradigma în care se situează povestea este următoarea ”ea ne-a făcut cel mai mare rău din viața noastră”, dom`ne, dacă așa consideri tu, că un om ți-a făcut cel mai mare rău din viața ta, cred că cel mai mare gest de slăbiciune pe care-l poți face este să-l ierți. Eu aud textul ăsta cu iertarea, cu găsirea liniștii și conștiința împăcată, deci e un calcul de rentabilitate, ce trebuie să fac să-mi regăsesc liniștea. Păi dacă unul mi-a făcut cel mai mare rău din viața mea, obiectivul meu în această viață este să-mi găsesc eu liniștea? Asta te preocupă, să fii liniștit? Asta te interesează? Ești un om slab, foarte slab. Aud spunând că ura te consumă. Da, ura te consumă. Și obiectivul tău în viața e să fii relaxat, decât consumat, nu? Păi da, dar tocmai ce ți-a făcut unul cel mai mare rău din  viața ta. Tu vrei să stai relaxat? Înseamnă că ești un om slab, în opinia mea, spun punctul meu de vedere. Cred că iertarea e pentru oameni slabi. Dacă un om mi-a făcut cel mai mare rău din viața mea, poate nu am ce să-i fac, dacă am, îi fac, dacă nu, n-am ce să-i fac. Sigur, trăiesc cu speranța ca, la un moment dat., viața să-mi scoată o oportunitate ”bă, să-i fac”. Dacă n-am ce să-i fac, măcar să-l urăsc și să nu-l iert. Eu, în capul meu, bă, nu-l iert niciodată. Nu mă interesează liniștea, mi se pare că datoria mea morală nu e să fiu liniștit. E mai comod să fii liniștit, dar, după părerea mea, e un gest de slăbiciune. Mi se pare că datoria mea morală e să nu-l iert niciodată”. 

”Ați fi extrem de penibil s-o iertați vreodată” este concluzia tranșantă a lui Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel