Procesiune catolică pe străzile Capitalei, în Duminica Floriilor

florii
florii

În Duminica Floriilor, catolicii bucureșteni, alături de  toţi preoţii din parohii, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale vor participa, duminică, la procesiunea pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti o organizează şi în acest an pe străzile Capitalei.

Procesiunea de Florii, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză "Sacré Coeur” (str. Cpt. Demetriade nr. 3, lângă Statuia Aviatorilor), cu ceremonia binecuvântării ramurilor. Participanții vor porni apoi pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif.

Credincioșii și preoții vor avea ramuri în mână, iar în fruntea procesiunii tinerii vor purta "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului".

La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19) se va celebra Sfânta Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXVII-a ediţie.

Cu această ocazie, Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema "Bucuraţi-vă mereu în Domnul". Suveranul Pontif  îi îndeamnă pe tineri să fie "misionari ai bucuriei", amintindu-le că "mesajul creştin este un mesaj de bucurie şi de speranţă": "Voi, tineri discipoli ai lui Cristos, arătaţi lumii că credinţa aduce o fericire şi o bucurie adevărată, deplină şi durabilă".

Ziua Mondială a Tineretului a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985.

Duminica Floriilor marchează intrarea în Săptămâna Sfântă şi aminteşte de triumful lui Iisus Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel