Probleme mari legate de Renault după anunțul guvernului

Probleme mari pentru Renault după ce Guvernul de la Paris a anunțat deschiderea unui dosar referitor la suspiciunile legate de încălcarea reglementărilor privind emisiile motoarelor diesel.

Acţiunile Renault scad la bursă după ce joi DGCCRF (Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei) a trimis procurorilor un dosar privind suspiciuni privind emisiile motoarelor diesel, scrie Agerpres.

În ianuarie, ofiţerii antifraudă au efectuat o serie de percheziţii şi la birourile Renault, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a acţiunilor la bursă.

Într-o scurtă declaraţie dată publicităţii de Renault se arată că motoarele companiei îndeplinesc reglementările europene. După Volkswagen, Renault este singurul producător care a fost până acum supus unei investigaţii în Franţa.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au scăzut joi dimineaţă cu 4,6% apoi s-au redresat, înregistrând un declin de 2,2%, la 73,75 euro.

DGCCRF a trimis procurorilor datele anchetei privind posibila manipulare a testelor emisiile poluante de către Renault, în urma deciziei Guvernului francez de a înfiinţa o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, pe fondul scandalului Volkswagen, care a recunoscut în 2016 că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante. Rezultatele testelor au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte vehicule produse de companii străine, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.

Şi alţi producători auto sunt verificaţi de DGCCRF, se arată în comunicatul Guvernului francez.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel