Probleme în coaliţie: UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal

Laszlo Borbely
Laszlo Borbely

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat că Uniunea nu este de acord cu reducerea de la doi la un an a concediului maternal şi va solicita, joi, în coaliţie, într-o reuniune programată înaintea şedinţei de guvern, identificarea unor variante alternative.

Una dintre aceste variante este ca durata concediului maternal să rămână la doi ani, dar să se reducă limita maximă a indemnizaţiei, care în prezent este situată la 3.400 lei, iar întoarcerea mai devreme la locul de muncă să nu reprezinte o obligaţie, ci o opţiune a mamei.

"Noi nu suntem de acord cu reducerea duratei, de la doi ani la un an, în ceea ce priveşte concediul de maternitate. E de discutat, într-adevăr - pentru că ne dăm seama că este şi o problemă financiară şi suntem responsabili - acel cuantum care este acum stabilit la 3.400 lei. Sunt două aspecte. În primul rând, trebuie să discutăm, eventual, o reducere a acestei limite maxime, de la 3.400 la un nivel în funcţie de posiblităţi, la cât ar putea să dea bugetul. În al doilea rând, să dăm posibilitatea, fără a impune însă acest lucru, ca o mamă care vrea să revină mai devreme din concediu şi să lucreze să primească acei 500 de lei, dar să fie decizia ei. Deci, noi, UDMR-ul, nu suntem de acord în momentul de faţă cu reducerea de la doi ani la un an a concediului maternal", a spus Borbely, citat de Mediafax

BPN al PDL a decis, luni, să susţină propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, ca mamele aflate în concediu de creştere a copilului să primească timp de un an 85% din salariu, apoi acestea să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni.

Citeşte şi:

Anastase se dezice de femeile din PDL: După doi ani de concediu maternal, există riscul deprofesionalizării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel