Urmărește emisiunea live


Privaţii îi cer lui Orban să nu scadă taxele. Florin Jianu (CNIPMMR): Abordare iresponsabilă

Bani
Bani

CNIPMMR (Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii) apreciază, printr-un comunicat de presă, ca iresponsabilă abordarea guvernanţilor de a reduce cu orice preţ taxele.

CNIPMMR a susţinut în mod constant necesitatea predictibilităţii şi stabilităţii Codului Fiscal, fără  modificării care bulverseză mediul de afaceri. Soluţia este creşterea gradului de colectare a TVA-ului prin modernizarea şi informatizarea ANAF.  Potrivit comunicatului de presă al Comisiei Europene, din 05 septembrie 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit din UE în privinţa încasării TVA, de 36% în 2017, fiind urmată de Grecia (34%) și Lituania (25%).

Prin păstrarea cotelor de TVA se va sigura o sursă de venituri relativ constantă la buget, fără a introduce decalaje mari în cadrul încasărilor bugetare. Proiectul de buget pe anul 2020 a fost construit pe o valoare de 19% a TVA, în condiţiile în care cheltuielile bugetare vor duce la un deficit de 3,59%, fiind necesare negocieri cu Comisia Europeană pentru acceptarea acestui prag.

Investiţiile pentru programele de susţinere a antreprenoriatului, cel mai reprezentativ fiind programul Romania Start-up Nation au alocate fonduri, prin proiectul de buget care acoperă finanţarea pentru doar 1200 de beneficiari, faţă de 10.000 care este ţinta programului, se arată într-un comunicat al CNIPMMR.

"Abordare iresponsabilă a politicienilor"

„Respingem ferm o astfel de abordare iresponsabilă a politicienilor  care afectează grav echilibrul economic şi social,  care conduce la scăderea veniturilor, şi aşa precare ale bugetului  de stat pe 2020, şi care afectează domenii cheie precum  sănătatea, educaţia, investiţiile în infrastrucutură, dând în acelaşi timp un semnal foarte prost partenerilor investiţionali asupra unei ţări în care politicienii acţionează impredictibil şi împotriva intereselor economice şi sociale ale propriei ţării.

Mediul de afaceri nu mai are nevoie de scădere de taxe, o țară nu va funcționa cu scăderi de taxe și cu măriri continue de cheltuieli (vezi măririle cuprinse în bugetul 2020 pentru salarii și pensii), ci are nevoie de investiții (infrastructură, educație, sănătate) și de programe adecvate de stimulare a spiritului antreprenorial (Start Up Tech Nation, fonduri de capital de risc, fonduri de microcreditare și microgarantare)! Din cercetarile CNIPMMR a reieșit faptul că singurele taxe care trebuie ajustate sunt cele pe forța de muncă, România situându-se la un nivel prea ridicat al impozitării forței de muncă” a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel