Prințul William: Este crucial să trăiesc pe planetă, decât să renunț și să plec în spațiu

Instagram @dukeandduchessofcambridge
Instagram @dukeandduchessofcambridge

Prințul William a sugerat într-un interviu acordat pentru BBC că problemele planetei sunt mult mai importante decât turismul spațial. 

Prințul William a sugerat că antreprenorii ar trebui să se concentreze mai degrabă pe salvarea Pământului decât pe explorarea turismului spațial, citează BBC. Ducele de Cambridge a spus că geniile și mințile grozave ar trebui să „încerce să repare această planetă, nu să încerce să găsească următorul loc unde să meargă și să trăiască”.

De asemenea, el a avertizat cu privire la creșterea „anxietății climatice” în rândul generațiilor mai tinere. William a vorbit cu BBC înaintea primei ediții a premiului Earthshot, care îi recompensează pe cei care încearcă să salveze planeta.

Numele premiului este o referire perioada din America anilor 1960 de ambiții de a cuceri „luna”, perioadă care l-a văzut pe președintele de atunci John F. Kennedy angajat să aducă un om pe Lună în decurs de un deceniu.

Cursa spațială modernă, o direcție greșită pentru planetă

Vorbind despre cursa spațială actuală și despre impulsul de a promova turismul spațial, William a spus: „Avem nevoie de unele dintre cele mai mari genii și minți ale lumii fixate în încercarea de a repara această planetă, fără a încerca să găsească următorul loc unde să mergem și să trăim”. 

„Cred că în cele din urmă acest aspect m-a convins - este cu adevărat crucial să mă concentrez pe această [planetă], mai degrabă decât să renunț și să plec în spațiu pentru a încerca să găsesc soluții pentru viitor.”

"Nu a fost un drum uşor pentru el (n.r. - Prințul Charles) şi cred că ştiţi că a fost cu un pas înainte când a avertizat despre unele dintre aceste pericole", a declarat William, în vârstă de 39 de ani, într-un interviu pentru BBC.

"Ar fi un dezastru absolut" dacă George, fiul cel mare al prinţului William, ar trebui "să vorbească cu voi peste 30 de ani, repetând aceleaşi lucruri, pentru că până atunci, va fi prea târziu", a mai spus William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Înainte de COP26 din Glasgow, care începe pe 31 octombrie, prinţul William i-a îndemnat pe liderii mondiali să acţioneze.

"Vreau ca lucrurile de care m-am bucurat, aer liber, natură, mediu, vreau să fie mereu acolo pentru copiii mei şi nu doar pentru copiii mei, ci pentru copiii din toată lumea", a mai spus el.

"Dacă nu suntem atenţi, vom fura viitorul copiilor noştri prin ceea ce facem acum", a insistat el.

Cel mai vârstnic astronaut

Miercuri, actorul de la Hollywood, William Shatner, a devenit cea mai în vârstă persoană care a mers în spațiu, în timp ce s-a urcat la bordul capsulei sub-orbitale Blue Origin, dezvoltată de miliardarul și fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Sir Richard Branson și Elon Musk construiesc, de asemenea, afaceri spațiale.

William i-a spus lui Adam Fleming de la Newscast că nu are „absolut niciun interes” să își îndrepte interesul către spați, adăugând că există o „întrebare fundamentală” asupra amprentei de carbon a zborurilor spațiale.

Vezi și: Agenţia Spaţială Română: Faceţi cunoştinţă cu 42 dintre cei mai mari asteroizi din Sistemul nostru Solar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel