Prinţul Harry a lansat o campanie de protejare a copacilor

Prinţul Harry al Marii Britanii a lansat luni o campanie de protejare a copacilor şi i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să publice fotografii pe contul de Instagram al revistei National Geographic, cu care va colabora în perioada următoare în calitate de editor-invitat, informează DPA.

Prinţul Harry, care se află în prezent într-un turneu oficial în Africa, doreşte să îi încurajeze "pe oamenii din lumea întreagă să privească în sus şi să împărtăşească cu semenii lor frumuseţea copacilor", precizează un comunicat publicat de Buckingham Palace.

Prinţul britanic doreşte "să crească gradul de conştientizare în rândul publicului larg în legătură cu rolul vital al copacilor în ecosistemul Pământului" şi împărtăşeşte "pasiunea lui pentru copaci şi păduri, ca soluţii simple oferite de natură pentru chestiunile de mediu cu care se confruntă societatea actuală".

Campania prinţului Harry se inspiră din acţiunile sale întreprinse pentru un program demarat de bunica lui, regina Elisabeta a II-a, ce vizează protejarea pădurilor şi a parcurilor naturale în cele 53 de ţări şi teritorii din Commonwealth, dintre care cele mai multe au fost administrate în trecut, direct sau indirect, de Regatul Unit al Marii Britanii, a precizat biroul de presă de la Buckingham Palace.

Într-un comentariu publicat în ediţia de luni a cotidianului Daily Telegraph, prinţul Harry a spus că protecţia ecologică este "fundamentală pentru supravieţuirea noastră".

"Poate că acest lucru ar putea să pară un fel de filosofie hippy pentru unii. Însă nu ne permitem să avem o mentalitate de tip 'ori noi, ori ei'", a scris prinţul britanic în acel articol.

"Oamenii şi animalele şi habitatele lor au o nevoie fundamentală de a coexista, altfel, în următorii 10 ani, problemele noastre de pe tot Globul vor deveni şi mai greu de administrat", a adăugat prinţul Harry.

Prinţul Harry urmează să viziteze luni Parcul Naţional Liwonde din Malawi pentru a-i aduce un tribut soldatului britanic Mathew Talbot, care a fost ucis la începutul acestui an în timpul unei patrule împotriva braconierilor locali.

Prinţul britanic este însoţit în turneul său din sudul Africii de soţia lui - Meghan, ducesă de Sussex - şi de primul copil al cuplului, Archie, în vârstă de patru luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel