Primul hotel de lux din spațiu. Cum va arăta - FOTO în articol

Primul hotel de lux din spațiu. Cum va arăta / Foto: Pixabay, de Arek Socha
Primul hotel de lux din spațiu. Cum va arăta / Foto: Pixabay, de Arek Socha

Primul hotel din spațiu va fi deschis în 2027.

Trezitul într-o cameră de lux dintr-un hotel cu vedere la sistemul solar ar putea fi viitorul călătoriilor. Compania spațială Orbital Assembly, cu sediul în SUA, a dezvăluit noi informații despre hotelul spațial care se află în dezvoltare încă din 2019, scrie CNN.

Conceptul futurist constă în mai multe module conectate prin lifturi care alcătuiesc o roată ce orbitează Pământul. Compania Orbital Assembly vrea să dezvolte două astfel de hoteluri. Voyager Station va putea găzdui 400 de persoane și va fi deschis în 2027, în timp ce Pioneer Station va putea caza 28 de persoane și va fi deschis în doar 3 ani.

Voyager va furniza servicii de tip croazieră - restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. Totodată, vor exista 20 de module care vor funcționa ca mici „vile”, dar și ca spațiu de închiriat pentru agenții spațiale. Scopul, spune Orbital Assembly, este de a crea un „parc de afaceri” spațial care să găzduiască birouri, precum și turiști.

Când ne vom putea petrece concediile în spațiu?

De altfel, turismul spațial pare mai aproape ca niciodată de realizare. Totuși, deocamdată există un preț destul de incredibil legat de orice călătorie în spațiu, ceea ce face dificil pentru mulți dintre noi să ne gândim că am putea să ne petrecem concediul anual în afara acestei lumi. Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly, crede că această barieră se va ridica pe măsură ce turismul spațial se va dezvolta.

„Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu.”, a declarat Alatorre pentru CNN Travel într-un nou interviu.

Alatorre spune că atracția noului concept Pioneer Station este că oamenii vor putea să exploreze spațiul  mai devreme.

„Ne va oferi oportunitatea ca oamenii să înceapă să experimenteze spațiul la o scară mai mare, mai rapid”, a spus el.

Spații de birouri și facilități de cercetare vor fi, de asemenea, închiriate atât pe stația Pioneer, cât și pe stația Voyager. Într-un interviu din 2019 pentru CNN Travel, Alatorre a explicat că stației Voyager funcționează ca o găleată de apă care se învârte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel