Primarul Daniel Florea: Parcurile din sectorul 5, curățate de zăpadă

Primarul Daniel Florea îi asigură pe bucureșteni că parcurile din sectorul 5 București au fost deszăpezite, ele fiind practicabile în acest moment.

Același lucru este valabil și pentru străzile secundare și pentru trotuare, asigură primarul sectorului 5, Daniel Florea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Am curățat aproape toate străzile din sector, inclusiv cele secundare și intervenim pe trotuare, în stațiile de transport în comun, școli, spitale și în toate zonele de acces pietonal. Se lucrează după un plan operațional bine pus la punct, în funcție de zone prioritare și urgențe.
Vă mulțumesc că ați înțeles situația dificilă din aceste zile și v-ați lăsat autoturismele în parcare, fapt ce ne-a permis să fim operativi pe carosabil. De asemenea, avem în sector o mulțime de oameni gospodari, care au pus mâna pe lopată și care și-au curățat trotuarul sau locul de parcare, depozitând zăpada pe terenul aferent spațiului verde", scrie primarul Florea.

Concomitent cu intervenția prestatorului autorizat cu care Primăria Municipiului București se află sub contract pentru deszăpezirea Sectorului 5, prin ADP Sector 5, se va interveni pe străzile secundare, cu un număr de 34 de utilaje, respectiv, 5 tractoare cu plug și remorcă, 3 autocamioane cu plug și remorcă, 2 încărcătoare frontale și 24 de freze pentru trotuare, anunță Biroul de presă al primăriei Sectorului 5.
Cei 150 de lucrători ai ADP acționează permanent în toate zonele Sectorului 5. "Cetățenii care doresc să sesizeze anumite aspecte privind modul în care se desfășoară activitatea de deszăpezire pot apela Dispeceratul ADP Sector 5, la numărul de telefon 021/412.00.76, interior 14", se mai arată în comunicat.

De asemenea, în sprijinul celor fără adăpost, echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și ale Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 monitorizează suprafața sectorului.

Persoanele identificate sunt conduse la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii, situat în Prelungirea Ferentari nr. 72 – 74, la Centrul Maternal "Sfânta Maria" din strada Trompetului nr. 117, ambele aflate în administrarea Autorității Locale Sector 5.

În ceea ce privește persoanele adulte, acestea sunt conduse la Complexul Integrat de Servicii Sociale "Sfântul Ioan", situat pe bulevardul Theodor Pallady și aflat sub autoritatea Municipalității. Totodată, în cadrul DGASPC Sector 5 a fost pusă la dispoziție o line telefonică - 021/450.18.94, destinată semnalării prezenței persoanelor fără adăpost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel