Primarul Braşovului, judecat pentru corupţie. Decizia primei instanţe

George Scripcaru, primarul Braşovului, a primit luni prima decizie în dosarul de corupţie. Aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată în maxim 10 zile, relatează Mediafax. 

Tribunalul Brașov l-a achitat, luni, pe George Scripcaru, primarul Brașovului, într-un dosar de corupție, în care edilul a fost cercetat alături de directorul unei societăți din subordinea primăriei. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că l-a determinat pe directorul general al unei societăți din subordine să cumpere patru mașini care au fost puse ulterior la dispoziţia Primăriei Braşov.

„(...) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (...) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit, (...) lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC RATBV SA Braşov împotriva inculpatului Scripcaru George”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Celălalt inculpat în dosar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și la plata unor despăgubiri civile către SC RATBV SA Braşov Sentința nu este definitivă, fiind cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel