Ce nemulțumiri au locuitorii sectorului care deține 1/3 din suprafața Capitalei

Curățenia și siguranța sunt cele mai mari probleme identificate de cetățenii sectorului 1, a declarat la interviul DC News Live, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Principala problemă semnalată autorităților de bucureștenii din sectorul 1 este curățenia, susține edilul. 

"E adevărat că sectorul 1 este curat, dar întotdeauna când te obișnuiești cu ceva care e bun, vrei ceva și mai bun, pentru că așa e normal, să tindem către perfecțiune. Pe locul doi este siguranța cetățeanului. Se fură în anumite zone, dar cu poliția noastră locală sperăm să le facem față. Sectorul 1 reprezintă o treime din suprafața Capitalei", a precizat Daniel Tudorache.

În acest context, primarul sectorului 1 a vorbit despre o solicitare a sa referitoare la paza unităților din administrația Primăriei, inițiativă care nu este agreată de consilierii USR.

"Toate unitățile nostre sunt păzite de firme de pază. Am solicitat, și mi se pare o solicitare pertinentă, ca toate unitățile să fie păzite de o societate a Primăriei sectorului 1. De ce să dau bani la o firmă privată când pot folosi o societate a Primăriei. E adevărat, USB s-a împotrivit aceste solicitări. (...)

[citeste si]

Întotdeauna între o primărie și o firmă de pază există o suspiciune că există un interes. De ce să nu venim cu o societate a Primăriei, de stat, controlată de Consiliu. PNL și USB au fost împotrivă. Să înțelegem PNL de ce, pentru că a administrat Primăria 12 ani, poate că firmele sunt mai apropiate de o zonă politică. Dar pe cei de la USB (USR) nu-i înțeleg. Nu poate să fie o suspiciune de șpagă la o societate a Primăriei. Ei nu sunt de acord cu înființarea, că "ce interes avem?". Păi nu avem decât să ștergem acea etichetă că există o administrație coruptă", a subliniat edilul, dând, ulterior exemplul societății CET Grivița, o societate de stat pe profit.  

"Tu, ca primar, poți să gestionezi situația. Fiind a consiliului, dacă sunt anumite probleme, Consiliul poate să ducă un control la acea societate", a afirmat Daniel Tudorache.

Potrivit acestuia, un alt exemplul care vine în sprijinul solicitării sale este cea privind protecția unităților de învățământ. "Un contract la școli se face pe un an, cu același număr de personal. Pe timpul verii, când copiii sunt în vacanță, nu mai ai nevoie de un număr atât de mare de paznici. Dacă ar fi fost în subordinea Primăriei, fiind ai tăi, puteai să-i duci unde ai nevoie. Așa, având un contract cu o firmă de pază, nu poți, pentru că ai niște reguli scrise ce să faci cu ei. Eu totuși zic că (cei de la USB/USR - n.red.) nu înțeleg. E greu să treci de la un ONG la un partid politic", a mai spus Daniel Tudorache.

Declarația integrală de la minutul 30:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel