Primar Braşov: Implementarea colectării selective a deşeurilor va fi un proces anevoios

Primarul Braşovului, George Scripcaru, susţine că problema colectării selective a deşeurilor în municipiu 'nu este rezolvată' şi că implementarea va fi un proces anevoios, care nu se va realiza de pe o zi pe alta.

'Nu pot să spun că (problema n.r.) este rezolvată. Sunt necesare adaptări şi din punct de vedere legislativ, şi logistic. Am avut anumite discuţii cu operatorii zilele trecute, ştiţi că există anumite prevederi privind cântărirea acestor produse - operatorii spun că au o problemă mai ales în zonele de blocuri, spun că este foarte complicat să faci acolo acest lucru, mai uşor este la locuinţele individuale (...) Unii interpretează prevederea din legislaţie într-un fel, alţii în alt fel şi am avut şi o dispută cu un operator, care a făcut contestaţie', a afirmat, luni, Scripcaru, precizând că respectiva contestaţie a fost respinsă de CNSC.

Potrivit edilului braşovean, este vorba de 'un proces anevoios', inclusiv din punctul de vedere al conformării populaţiei la noile reguli. 'Nu se va întâmpla de pe o zi pe alta, dar încetul cu încetul va trebui să adaptăm chiar şi din punct de vedere al tarifelor, va trebui să corelăm cu măsuri şi sancţiuni pentru cei care nu respectă această procedură - operatori, agenţii economici, dar şi structurile asociative, pentru că la asociaţiile de proprietari va fi puţin mai complicat', a avertizat primarul George Scripcaru.

Braşovul este primul oraş din ţară care a beneficiat de un sistem pilot, de colectare selectivă a deşeurilor dedicată fiecărui utilizator, cu identificator, cântar şi 'bon de reducere', instalat începând din luna mai, în două cartiere: unul în Răcădău, care deserveşte aproximativ 2.000 de persoane, doar pentru deşeuri reciclabile, şi unul în Scriitorilor, care are în plus şi un compartiment pentru deşeuri menajere. De asemenea, în septembrie anul trecut, un sistem de colectare selectivă a fost introdus în premieră pentru oraş, în două cartiere cu case, Şchei şi Braşovul Vechi. Începând de luni, 1 iulie, este obligatorie colectarea selectivă a deşeurilor, legea statuând sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor în acest domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel