Prim-adjunct Inspectorat Jandarmi, în pericol: M-am temut pentru viaţa mea....

Jandarmeria
Jandarmeria

Prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Giurgiu, maiorul Andrei Diaconescu, reîntors după o misiune de şase luni în Afganistan, spune că momente dificile au fost în fiecare zi, fiindu-i pusă viaţa în pericol, dar ar mai merge într-o astfel de misiune.

"M-am temut pentru viaţa mea în misiunea din Afganistan, momentele dificile sunt în fiecare zi pentru că în fiecare zi îţi este pusă viaţa în pericol şi mai ales cu ocazia deplasărilor noastre către instituţia unde am avut de executat misiunea, deplasările erau de aproximativ o oră pe drumurile publice. Misiunea noastră a fost de consiliere a partenerilor afgani într-o instituţie de învăţământ pentru a pregăti şi forma viitorii poliţişti de acolo.

Aş mai pleca într-o astfel de misiune. M-am adaptat destul de uşor situaţiei şi modului în care s-au desfăşurat activităţile, însă recunosc faptul că cea mai grea a fost distanţa faţă de familie, de cei doi copii", a declarat maiorul Andrei Diaconescu. La finalul misiunii internaţionale din Afganistan, primul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, maiorul Andrei Diaconescu.

Placheta de onoare

El a primit din partea conducerii IJJ Giurgiu o Plachetă de Onoare, în semn de recunoştinţă faţă de activitatea desfăşurată în cadrul Misiunii Resolute Support din Afganistan. Totodată, alături de alţi 22 de jandarmi români, el a fost distins cu medalia Non-Article 5 a NATO pentru misiunea desfăşurată în Afganistan, sub semnătura secretarului general, Jens Stoltenberg.

"E o onoare pentru noi revenirea maiorului Andrei Diaconescu acasă şi pentru că transmite acel sentiment de continuitate care face diferenţa în atingerea performanţelor pe care noi ni le impunem, pentru faptul că misiunea dumnealui s-a executat în condiţii foarte bune, fără evenimente şi incidente, ca un semn de recunoaştere pentru activitatea lui desfăşurată acolo îi înmânăm o plachetă de onoare" a declarat inspectorul şef al IJJ Giurgiu, Daniel Ruşanu.

Misiunea s-a desfăşurat începând cu luna august 2018, jandarmul giurgiuvean făcând parte din contingentul român de jandarmi "Aurelia Dacorum" ce a avut ca obiectiv instruirea şi consilierea reprezentanţilor Colegiului de Stat Major al Poliţiei Afgane. Experienţa dobândită în ţară şi pregătirea de care a beneficiat înainte de plecarea în misiune au contribuit la o mai bună relaţionare cu forţele afgane, care au beneficiat de mentorat. Aceasta a fost cea de-a doua misiune internaţională a maiorului Diaconescu Andrei, în perioada 2012-2013 ofiţerul mai fiind în Afganistan, sub egida misiunii NATO- NTMA (Nato Training Mission Afghanistan).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel