Prezumție nevinovăție. Pieleanu: Iohannis a zis ceva grav. Ne-a scăpat

Scutaru Cristina / 12 oct 2017 / 12:38 Salveaza PDF Comentarii

Klaus Iohannis a spus că prezumția de nevinovăție este importantă în fața justiției. Pentru un politician, care merge într-o funcție publică, în fața populației, este important să fie integru, să nu fie suspectat de nimic.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat acest subiect.

[citeste si]

"Klaus Iohannis a spus ceva care cred că ne-a scăpat și care este mult mai grav ca importanță decât o posibilă modificare nominală de Guvern. Președintele a zis că doar în fața legii funcționează prezumția de nevinovăție. Este foarte grav!", a zis Marius Pieleanu la Antena 3 în emisiunea Oanei Zamfir.

Amintim că președintele a declarat: "În politică nu funcționează prezumția de nevinovăție așa cum funcționează în justiție. Prezumția de nevinovăția funcționează pentru o persoană care merge în fața justiției. Pentru un politician care merge în fața poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic. Cum să creadă românii într-un guvern dacă acolo sunt persoane suspectate sau cercetate penal? Așa ceva nu poate să funcționeze. Un guvern trebuie să fie format din oameni curați care nu au niciun fel de probleme. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului".loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +16    Negative: -9

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.M