Prezidențiale 2019 - experimentul Ucraina. Bogdan Chirieac: Mi-am schimbat părerea

Florin Răvdan / 12 iun 2019 / 20:34 Salveaza PDF Comentarii
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Descriere foto: Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, în direct la Antena 3, despre experimentul Ucraina, făcând referire la alegerea lui Volodimir Zelensky ca preşedinte al Ucrainei cu peste 70 la sută dintre voturi şi a menţionat că în perioada trecută de la alegerea actorului ucrainean în funcţie şi până acum şi-a schimbat părerile. 

"Despre experimentul Ucraina s-a vorbit foarte puţin în România. Am crezut că un actor care interpreta o scenetă în care juca rolul preşedintelui Ucrainei să devină preşedinte este un experiment şi că un astfel de om poate deveni o marionetă. În ideea asta mă gândeam că cineva va încerca prin mâna lui să rezolve lucrurile. Acum nu mai gândesc aşa. Realitatea este că şi ucrainienii, ca şi românii, s-au săturat de politică, de aceeaşi clasă politică şi vor oameni noi. Dan Barna, spre exemplu, este o figură nouă, nu a făcut politică până acum. Nu înseamnă, însă, că dacă e o figură nouă, e competent pentru această funcţie, de preşedinte", a declarat Bogdan Chirieac. 

Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte al Ucrainei cu peste 70 la sută dintre voturi, iar în ziua investirii a dizolvat parlamentul, a anunţat alegeri anticipate şi a invitat Guvernul să demisioneze. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24