PREZIDENȚIALE. Iohannis, candidat PNL. Pieleanu, scenariu BOMBĂ: Așa cum văd eu lucrurile...

Fără nicio surpriză, Klaus Iohannis va fi susținut de către PNL pentru un nou mandat ca șef al statului.

Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Sociologul Marius Pieleanu a comendat la Antena 3 informația. Pieleanu a subliniat că nu este nicio surpriză în decizia PNL, dar a vorbit despre un scenariu suprinzător, potrivit căruia președintele Klaus Iohannis nu ar mai dori să fie candidatul liberalilor la prezidențialele de anul viitor.

Astfel, Marius Pieleanu s-a întrebat „dacă și președintele Klaus Iohannis își mai dorește să fie candidat din partea PNL”.

„Asa cum văd eu lucrurile, mai degrabă USR sau un partid al străzii ar putea să sprijine o candidatură a domnului Iohannis. În acest context, PNL are aceeași intenție de vot ca și procentul oținut acum mai bine de un an la alegerile parlamentare”. 

Importantă e propunerea PSD-ului. E interesant de urmărit cum vor evolua social-democrații șansele fiecărui candidat. E o lista destul de constitentă, dar nu știu ce strategie va aborda PSD, dacă va avea candidat unic sau împreuă cu ALDE. Probabil abia la anul, pe vremea aceasta vom afla numele candidatului PSD”, a completat Marius Pieleanu. 

Propunerea pentru susţinerea drept candidat al liberalilor la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis, a fost făcută de liderul liberalilor, Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de astăzi. La ședință au participat 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel