Preşedinţia Consiliului UE. Au fost desemnați purtătorii de cuvânt ai României

Bogdan Cotigă / 07 ian 2019 / 21:53 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Directorul general în Ministerul Afacerilor Externe, Doris Mircea, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, au fost desemnaţi purtători de cuvânt pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, informează un comunicat al Executivului remis luni.

Potrivit sursei citate, Doris Mircea este diplomat de carieră cu rang de ministru plenipotenţiar, coordonator al Direcţiei Comunicare, Promovare şi Organizare din cadrul Unităţii pentru Pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE a MAE. Din 2002 a activat în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE de la Bruxelles, ca purtător de cuvânt, responsabil pentru afaceri culturale, educaţie, cercetare, diplomaţie publică şi strategia de comunicare. În 2008 a revenit în ţară la conducerea Direcţiei Comunicare, fiind numită, în 2010, purtător de cuvânt al MAE. Este doctor în sociologie (tema comunicarea în diplomaţie) şi a absolvit Master of Arts in International Politics la ULB, Bruxelles.

Nelu Barbu este consilier de stat al prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului începând cu februarie 2018. Nelu Barbu are o experienţă de 15 ani în mass-media şi comunicare publică, precizează comunicatul amintit. 

VEZI ȘI:

Bucureşti, nou subprefect. Numire făcută de Guvern

Bani pentru persoanele cu handicap. Guvern, procedură simplificatăTe-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83