Preşedintele Obama şi Hillary Clinton, preferaţii americanilor în 2010

obama clinton
obama clinton

Preşedintele american, Barack Obama, şi secretarul de Stat Hillary Clinton au fost, în 2010, personalităţile cele mai admirate în Statele Unite, conform unui sondaj Gallup publicat luni, citat de AFP.

Barack Obama se află pe primul loc în clasamentul personalităţilor masculine, cu 22 la sută din preferinţe, devansându-i pe predecesorii săi George W. Bush (5 la sută) şi Bill Clinton (4 la sută), dar şi pe fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela şi pe fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Preşedintele american s-a clasat pe primul loc în acest top de la preluarea funcţiei, în 2008, când era preferat de 32 la sută dintre persoanele intervievate, informează Mediafax

Pentru al nouălea an consecutiv, Hillary Clinton este cea mai admirată personalitate feminină, cu 17 la sută dintre preferinţele celor intervievaţi, devansându-le pe Sarah Palin (12 la sută), Oprah Winfrey (11 la sută) sau Michelle Obama (5 la sută).

Sondajul a fost realizat în luna decembrie, pe un eşantion de 1.019 americani adulţi şi are o marjă de eroare de plus/minus 4 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel