Preşedintele Italiei a dizolvat parlamentul. Campanie dură

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat parlamentul, în vederea convocării alegerilor legislative.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfârşitul mandatului, lansând astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma să se desfăşoare în luna martie, relatează Agerpres.

Un Consiliu de Miniştrii care este în desfăşurare va decide data scrutinului care se anunță extrem de disputat și campania electorală foarte dură.

Premierul Paolo Gentiloni a venit în cursul zilei la Palatul Quirinal (sediul preşedinţiei) pentru a-i confirma lui Mattarella că, odată cu adoptarea bugetului pe anul viitor, activitatea actualului legislativ ales în anul 2013 s-a încheiat.

Gentiloni, membru al Partidului Democrat (de centru-stânga), este al treilea premier al acestei legislaturi, după Enrico Letta et Matteo Renzi şi urmează să rămână în funcţie până la alegerea noului parlament, sau chiar mai mult, dacă incertitudinea va persista.

Modalitatea de desfăşurarea a scrutinului şi intenţiile de vot în sondaje manifestate faţă de principalele trei forţe politice - dreapta, centru-stânga şi naţionaliştii din Mişcarea 5 Stele - puţin dispuse în prezent să formeze o coaliţie riscă să conducă la un legislativ fără o majoritate clară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel