Președintele Germaniei recunoaște greșeala de a se agăța de Nord Stream 2: Ne-am ținut de poduri în care Rusia nu mai credea. Partenerii ne-au avertizat

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei
Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei

Frank-Walter Steinmeier admite că Germania ”a eșuat în abordarea includerii Rusiei într-o arhitectură de securitate comună”.

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, a recunoscut luni că a fost o greșeală să te agăți de proiectul gazoductului Nord Stream 2 între Rusia și Germania pentru atât de mult timp, potrivit Politico.

”Insist pe Nord Stream 2, a fost în mod clar o greșeală”, a spus Steinmeier la Berlin, potrivit presei germane. ”Ne-am ținut de poduri în care Rusia nu mai credea și despre care partenerii noștri ne-au avertizat” a continuat el. 

Ani de zile, SUA și alți aliați ai Germaniei au mustrat Berlinul pentru proiectul conductei, argumentând că ar fi periculos pentru Ucraina și ar trimite un semnal greșit președintelui rus, Vladimir Putin, după ce acesta a anexat Crimeea în 2014.

Însă fostul cancelar german Angela Merkel a rămas neclintită până la sfârșitul mandatului, la sfârșitul anului trecut, că Nord Stream 2 era un proiect comercial și nu avea nimic de-a face cu politica.

Succesorul ei, Olaf Scholz, a inversat cursul în februarie cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar proiectul este acum mort.

Steinmeier, care, la fel ca Scholz, este de la Partidul Social Democrat (SPD), un partid care a încercat în mod tradițional să ajungă la Rusia, și-a exprimat opinia cu privire la acest eșec politic.

”Evaluarea mea a fost că Vladimir Putin nu ar accepta ruina completă economică, politică și morală a țării sale pentru mania sa imperială – acolo, ca și alții, m-am înșelat”, a spus el, adăugând că Germania ”a eșuat în abordarea de a include Rusia într-o arhitectură comună de securitate”.

Austria respinge sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești

”Suntem foarte dependenți de gazul rusesc și cred că toate sancțiunile care ne-au lovit mai mult decât pe ruși nu ar fi bune pentru noi”, a spus Magnus Brunner reporterilor înaintea reuniunii Eurogrup a colegilor din zona euro din Marele Ducat. ”De aceea suntem împotriva sancțiunilor din petrol și gaze.” a adăugat el. 

Comentariile lui Brunner vin la doar câteva ore după ce președintele francez Emmanuel Macron a cerut noi sancțiuni care vizează cărbunele și petrolul, în timp ce vorbea la postul de radio France Inter. Ministrul de Finanțe al Belgiei, Vincent Van Peteghem, a declarat că țara sa nu se opune unei astfel de acțiuni direcționate. Citește întreaga știre aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel