Preşedintele CSM: Sistemul judiciar îşi doreşte o salarizare separată şi unitară

Magistrați
Magistrați

Sistemul judiciar îşi doreşte o salarizare separată şi unitară, a declarat vineri preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, în urma unei întâlniri la care au fost prezenţi şi miniştrii Justiţiei şi Muncii.

Am concluzionat, din discuţii, că sistemul îşi doreşte o salarizare separată şi unitară. Din acest punct de vedere s-a concluzionat că Guvernul va trebui să îşi asume problema inechităţilor salariale şi să vină cu o soluţie, a arătat Mircea Aron. Acesta a afirmat că este necesar un sistem predictibil şi unitar de salarizare, cu legi foarte bine făcute şi valabile în timp, până acum legislaţia fiind incoerentă şi nepredictibilă, acest lucru permiţând să existe astfel de decalaje.

O permanentă modificare pe segmente, pe sectoare, pe chestiuni de salarizare a făcut sistemul nepredictibil şi i-a determinat pe magistraţi să sesizeze instanţele pentru a-şi spune punctul de vedere, a explicat preşedintele CSM.

El a adăugat că discuţiile avute vineri au mers pe ideea că bugetul instanţelor ar trebui să fie gestionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel