Președinte CSM. Pieleanu: Mult mai important decât discursul lui Klaus Iohannis

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu spune că astăzi în România a avut loc un eveniment mult mai important decât mult dezbătutul discurs al președintelui Klaus Iohannis de la CSM. Este vorba despre alegerea liberă a unui judecător în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Sociologul spune că președintele Klaus Iohannis nu se poate mândri cu discursul pe care l-a avut la CSM. 

"În mod evident, președintele Iohannis nu trebuia să spună ceea ce a spus astăzi la o întâlnire foarte importantă a unei puteri judecătorești. Pe același model ne putem aștepta ca domnul președinte să meargă la Guvern și să-l roage public pe domnul Tudorel Toader să se aplece cu mai multă atenție asupra abuzurilor Parchetelor din această țară. Domnul Iohannis nu se poate mândri cu discursul de astăzi," a spus Marius Pieleanu la România TV.

"CSM este liber"

Pieleanu spune că evenimentul mult mai important este alegerea unui judecător în fruntea CSM. 

"Tot astăzi s-a întâmplat ceva mult mai important decât intervenția președintelui Klaus Iohannis. De astăzi încolo cred că CSM-ul este liber. În mod real, astăzi, prin forța judecătorilor, adică acele persoane care fac actul de dreptate în România, și-au ales pe cine au dorit dânșii. În sfârșit avem un judecător președinte al CSM, așa cum trebuie să fie într-o țară normală. Judecătorii sunt cei care înfăptuiesc justiția și dintre ei trebuie ales președintele Consiliului Superior al Magistraturii, în urma unui vot liber. Este foarte important," a spus Marius Pieleanu la România TV.

Reamintim că judecătoarea Simona Camelia Marcu a fost aleasă președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Simona Marcu  a fost judecător la Secţia Contencios Administrativ în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiție. Decizia a fost luată cu 11 voturi pentru şi opt împotrivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel