Premiu GDS-Lazăr. Radu Herjeu: Întrebare de 1000 puncte

Andrei Itu / 16 apr 2019 / 23:03 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Într-o postare pe facebook, Radu Herjeu a adresat o întrebare retorică cu privire la situația în care s-a pus Grupul de Dialog Social, în cazul premierii lui Augustin Lazăr.

Radu Herjeu a notat cu ironie despre premiul pentru ''cel mai rezistent procuror'', Augustin Lazăr, dar și de ''penibila situație'' iscată de acest fapt.

''Am înțeles, premiul pentru cel mai rezistent procuror blond din România, care a apărat justiția și înainte și după 89, i-a fost, totuși, conferit prin poștă lui Lazăr. Dar premiul pentru cea mai penibilă situație în care s-a pus o organizație civică, reper al intelighenției postrevoluționare, cine-l acordă GDS-ului?'' a evidențiat Radu Herjeu.

Mesajul Grupului pentru Dialog Social

 

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoştinţă de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a anunţat că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică.

VEZI ȘI: Mircea Badea, sfat pentru Tudor Chirilă: Te duci și bați la ușă

 

Premiul va fi trimis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată.

”Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, a mai transmis GDS.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24