Premierul Rusiei critică dur bombardarea unui palat al lui Gaddafi

putin
putin

Premierul rus Vladimir Putin a criticat dur, marți, acțiunile coaliției în Libia și a afirmat că forțele internaționale nu au niciun mandat să-l ucidă pe Muammar Gaddafi, potrivit Reuters.

Declarația sa vine în aceeași zi în care Libia a cerut Rusiei să convoace de urgență Consiliul de Securitate al ONU pentru a discuta "tentativa de a-l lua drept țintă" pe colonelul Gaddafi și bombardarea "siturilor civile", relatează AFP.

Într-o tiradă la adresa Occidentului, Putin a afirmat că această coaliție a depașit cu mult granițele rezoluției ONU și este partizană cu forțele anti-Gaddafi.  "Spun ca nu vor să-l ucidă pe Gaddafi. Acum, unii oficiali spun da, încercăm să-l ucidem pe Gaddafi", a spus Putin, care efectuează o vizită în Danemarca. "Cine a autorizat asta, a fost vreun proces? Cine și-a luat dreptul să-l ucidă pe acest om?", s-a întrebat el.

El l-a numit pe Gaddafi monarh, dar a adăugat că acest gen de regim "corespunde în general mentalității populației" din regiune.  "Gaddafi a inventat o nouă monarhie. Ca si Napoleon, care a ajuns la putere după o revoluție și s-a proclamat împarat (...) Da, este o monarhie pe fond, strâmbă, dubioasă, anormală, tot ce vreți, dar asta este", a continuat primul ministru.

"Contradicțiile interne s-au transformat într-un conflict armat. Pentru ce trebuie să intervenim în acest coflict? Nu avem și alte regimuri strâmbeîn lume? Ce, o să intervenim în toate aceste conflicte? Uitați-vă la Africa, uitați-vă la Somalia. O să bombardăm peste tot și o să tragem cu rachete?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel