Predoiu și-a surclasat contracandidații din PDL

predoiu prezidentiabil
predoiu prezidentiabil

Cu un procent de 87,62% din voturi, Cătălin Predoiu a fost ales de membrii PDL ai regiunii nord-est drept candidatul "portocaliilor" la alegerile prezidențiale din 2014. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost pe locul secund, cu 10,38% din voturi, pentru ca cel de-al treilea candidat, Simona Crețu, să fie preferată de doar 1,67% dintre democrat-liberalii din Moldova.

Votanții sunt membri PDL din Bacău, Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui și Neamț, a declarat vicepreședintele PDL pentru regiunea nord-est, Ioan Bălan, care a precizat că au fost distribuite 22.416 buletine de vot, potrivit Mediafax.

Prezenţa la vot în cele 41 de urne a fost de 63, 45 la sută, cea mai mare prezenţă fiind în Suceava, 92,19 la sută, acolo unde Predoiu a avut parte de cea mai mare susținere, anume 91,72%. Sucevenii au fost urmați de Botoşani cu 82 la sută, Vaslui cu 78,76 la sută, Iaşi cu 77,51 la sută şi Bacău cu 54,47 la sută. Cea mai mică prezenţă, de 14,68 la sută, a fost înregistrată în judeţul Neamţ.

Potrivit sursei citate, următoarele alegeri, în data de 2 noiembrie, vor fi organizate în regiunea nord-vest, urmând ca în 9 noiembrie să fie organizate în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie în regiunea vest, iar în 23 noiembrie în regiunea sud-vest. Membrii PDL din regiunea sud-est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie la care vor participa democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel