Predoiu nu va fi candidatul PDL la prezidențiale. Cui aparține afirmația

În plină campanie a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale de anul viitor, voci din jurul președintelui Traian Băsescu afirmă că democrat-liberalii nu vor merge cu Cătălin Predoiu în bătălia din 2014 pentru Palatul Cotroceni.

Potrivit consilierului de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Cristian Hriţuc, jocul pentru unirea dreptei și desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale se va schimba abia după europarlamentare, iar "PDL va renunţa la Cătălin Predoiu ca şi candidat la prezidenţiale".

”Unificarea dreptei se va face în două etape. Suntem la prima etapă în care se unifică forţele politice mai mici. Probabil că la alegerile europarlamentare, PDL va merge singur şi Forţa Civică şi Mişcarea Populară într-o alianţă sau fuziune, dar după europarlamentare jocul se va schimba. Noi credem că PDL va renunţa la Predoiu ca şi candidat la prezidenţiale pentru că, în acest moment, Predoiu nu are nicio şansă să câştige alegerile prezidenţiale. Argumentele sunt mai multe. Nu a candidat niciodată. Nu a fost în stare să câştige o primărie de comună, iar lansarea lui Predoiu într-o cursă prezidenţială nu ar face decât să mărească şansa contracandidaţilor săi. De aceea, despre o fuziune mai mare, despre o unificare a dreptei se va putea vorbi cu mai multe elemente concrete după alegerile europarlamentare, a spus Hrițuc, într-o conferinţă de presă, citează pesurse.ro.

Consilierul prezidențial susține că este doar un exercițiu de imagine pentru Cătălin Predoiu actuala campanie din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale, în cadrul căreia democrat-liberalii trebuie să aleagă între fostul ministru al Justiției și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Suntem siguri că există o anumită tabără în PDL care îşi doreşte un candidat mult mai bun decât Predoiu. Ce se întâmplă acum în PDL este strict un proces de branduire, (...) nu sunt nişte alegeri aşa cum le vând ei la presă. Este un exerciţiu de imagine pentru Predoiu. Cred că putem vorbi despre un candidat unic la prezidenţiale după europarlamentarele de anul viitor ţinând cont de criteriile, de valorile comune la care să adere cu toţii şi un proiect solid', a mai spus Hriţuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel