Predoiu: Noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare la 1 iunie

predoiu
predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare începând cu data de 1 iunie.

"În 2012 vom pune în aplicare noul Cod de procedură civilă, cu termen în iunie", a spus ministrul Justiţiei.  Predoiu a adăugat că noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul că România a făcut demersuri pentru îmbunătăţirea procedurilor judiciare şi că autorităţile române au întreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare şi a continuat pregătirile pentru intrarea în vigoare a patru Coduri noi.

Pentru creşterea ritmului reformei judiciare în următoarea perioadă, CE spunea că România ar trebui să adopte un plan de implementare a Codului civil şi pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedură civilă şi de procedură penală-n.r.) care urmează a fi introduse în 2012 şi să creeze un cadru de cooperare împreună cu magistraţii şi cu societatea civilă pentru a facilita ajustările structurale necesare ale sistemului judiciar.

Citește și: Cătălin Predoiu: Provocările ministerului pentru 2012 sunt atragerea resurselor financiare pentru implementarea Codurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel