Noua Constituție nu va fi validată la referendum, spune Cristian Rădulescu

referendum
referendum

Proiectul de revizuire a Constituţiei este o vendetă politică faţă de PDL și de față de președintele Traian Băsescu  și nu trezește interesul opiniei publice, motiv pentru care cvorumul de prezența la referendumul de validare nu va fi atins, este părerea unui lider democrat-liberal.

Noua Constituţie "este un fel de proiect de norme de aplicare la o lege care încearcă să fie o lege de vendetă politică faţă de cei care au fost până anul trecut la putere şi faţă de preşedintele Băsescu. O modificare la Constituţie făcută într-o bună măsură pentru un om sau împotriva unui om. Are multe modificări care trezesc suspiciunea că sunt făcute de cei din Comisia de revizuire pentru avantajul lor personal. Este categoric o Constituţie a USL, din moment ce din partea grupului nostru parlamentar, deşi le consider amendamente de bun simţ, nici unul nu a fost preluat în acest proiect", a declarat, miercuri, la RFI, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Comparativ cu dezbaterile care au precedat elaborarea Legi fundamentale din 1991, cele de acum sunt total diferite, consideră Cristian Rădulescu: "Au existat dezbateri, dar a fost o cantitate foarte mare de amendamente adoptate într-un timp foarte scurt. N-are nici o legătură cu felul în care s-a lucrat de exemplu în '91, la prima Constituţie. E adevărat că atunci emulaţia era mai mare, priceperea era mai puţină şi atunci erau foarte-foarte multe dezbateri pentru fiecare articol din Constituţie", explică senatorul democrat-liberal, în opinia căruia, referendumul din toamnă nu va fi validat.

"Cred că şi cei de la Putere au dubii asupra felului în care la referendum acest proiect de revizuire trezeşte interes şi poate să treacă. Eu cred că lumea, în urma relatărilor care au fost în principal în presă şi sigur şi a devoalărilor făcute de către noi, a început să se lămurească cam ce este cu acest proiect de revizuire. Cred că nu va fi prezenţă, nu va fi interes pentru acest proiect", apreciază Cristian Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel