Preda, nelămurit cu poziționarea UDMR pe scena politică autohtonă

preda
preda

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, își exprimă pe blogul personal confuzia pe care i-a stârnit-o comportamentul reprezentanților UDMR, după referendumul organizat la sfârșitul lunii iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

"Unde e, de fapt,  UDMR?", se întreabă retoric Cristian Preda, amintind, ulterior, cum au acționat pe scena politică reprezentanții comunității maghiare din România, în ultimele patru luni ale acestui an.

"În septembrie – aflăm azi de la Hunor Kelemen – UDMR semna un acord secret de colaborare cu USL pentru eventualitatea în care peneliștii și pesediștii nu făceau 50%*1. În octombrie, UDMR participa la organizarea Congresului PPE de la București, alături de PDL. În noiembrie, UDMR făcea campanie ca și cum nu ar fi legată nici de USL, nici de PDL", notează pe blogul personal democrat-liberalul.

Cristian Preda nu înțelege, însă, ce politică face UDMR, în condițiile în care Uniunea refuză un parteneriat cu PDL, deși a fost eliminată de la guvernare. "În decembrie, după negocieri destul de obscure, Uniunii maghiare i se refuză intrarea la guvern alături de USL, iar liderul său respinge la rândul său un parteneriat cu PDL în opoziție. Unde e, de fapt, UDMR?", se întreabă retoric europarlamentarul democrat-liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel