Preda: Domnii de la USL să îşi ia adio de eventualele OUG privind referendumul

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda a afirmat marți că PDL și-a atins obiectivul la CCR privind referendumul, iar ,,domnii din USL” trebuie să ,,îşi ia adio” de la eventualele ordonanţe pe care le-ar fi putut emite azi, mâine, poimâine.

Precizând că PDL nu comentează decizile CCR, Cezar Preda a susținut că partidul său a încurcat ”socotelile puciştilor”, întrucât judecătorii Curții au decis că modificarea regulilor referendumului prin OUG nu este permisă.

,,Este o zi agitată pentru că PDL a încurcat multe din socotelile puciştilor privind referendumul. În primul rând, aş vrea să discutăm despre decizia CCR, care este prezentată de uselişti ca o mare victorie a democraţiei din România tocmai ei cei care au călcat-o în picioare în ultimele săptămâni”, a spus Preda, care a precizat că PDL și-a atins obiectivul.

Partidul ”şi-a atins obiectivul, acela că încă o dată CCR a spus că orice modificare a regulilor în timpul jocului nu este permisă şi a specificat clar că nu are dreptul Guvernul României să intervină cu OUG cu privire la desfăşurarea referendumului, acesta fiind atributul Parlamentului României”, a afirmat prim-vicepreședintele PDL, adăugând: ,Aşa că domnii de la USL să îşi ia adio de eventualele OUG pe care le-ar fi emis azi, mâine, poimâine în scopul atingerii obiectivului, acela de a-şi valida decizia celor 256 de parlamentari”, a conchis Cezar Preda.

Tot marți, CCR a respins sesizările PDL privind prelungirea orei de vot și a decis, cu majoritate de voturi, că articolul 3 din Hotărârea Parlamentului privind stabilirea datei şi a obiectului referendumului pentru demiterea preşedintelui este constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel