Preda, despre reformiștii din PDL: Deocamdată reflectăm, consultăm şi reunim

grupul_reformistilor
grupul_reformistilor

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a explicat, marți, la RFI, că reformiștii din PDL nu doresc să fure startul și să ardă etapele, apreciind că deocamdată este timpul pentru reflecție, consultare și reuniune, mai ales în condițiile în care campania pentru șefia partidului a demarat prost, cu lideri care spun ce le vine la gură.

Întrebat cum apreciază implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania internă din PDL, Cristian Preda a declarat: "Preşedintele vrea să descrie o problemă care e foarte serioasă. E vorba de credibilitatea partidului de Opoziţie. Cred că ăsta este mesajul principal, e nevoie de un partid de Opoziţie solid în România. Democraţia nu există fără Opoziţie. Ar fi criminal ca Opoziţia din România să fie lăsată pe mâna PPDD. De asta cred că e urgentă remodelarea şi modernizarea Partidului Democrat Liberal, pentru a avea o Opoziţie inteligentă şi solidă în România", a răspuns eurodeputatul democrat-liberal.

Totodată, chestionat în legătură cu reformiștii din partid, cum se vor poziționa aceștia, Preda a susținut că este foarte important ca la Congresul PDL "ar trebui afirmată opoziţia dintre fesenişti şi reformişti".

"Noi deocamdată reflectăm, consultăm şi reunim. Trebuie să facem toate aceste trei lucruri. Mie mi se pare că deocamdată campania a pornit prost, liderii noştri spun ce le vine la gură, nu pare să fie rezultatul unei reflecţii ce se spune în ultimele zile. Cred de asemenea că trebuie să consultăm şi facem acest lucru, cei din grupul reformiştilor şi să reunim, să avem contacte cu filiale şi să căutăm ceea ce eu am numit a treia cale. Eu cred că e nevoie de o a treia cale, adică de un partid care să funcţioneze ca-n restul Europei, să nu fie întors cu faţa la trecut. De asta cred că opoziţia principală care va trebui afirmată în Congres e cea dintre fesenişti şi reformişti", a mai afirmat Cristian Preda.

Fostul prim-vicepreședinte al democrat-liberalilor, reprezentant al grupului reformist din PDL, alături de Sever Voinescu și Monica Macovei, consideră că trebuie construit un partid moderat, care să includă centrul şi nu doar dreapta, să se fixeze la centru, raliind simpatiile de dreapta, care nu sunt foarte numeroase în România", iar conducerea să fie asigurată de trei co-preşedinţi şi şapte vicepreşedinţi, nu ca acum când "sunt mai mulți decât în tot PPE-ul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel