Prețul petrolului a crescut. De ce este avantajată România

Ţările OPEC au stabilit miercuri să reducă producţia de petro,l potrivit două surse, scrie Reuters. Decizia a dus la creșterea prețului petrolului.

Ţările OPEC au stabilit miercuri să reducă producţia de petrol la 32,5 milioane de barili pe zi, de la nivelul actual de 33,24 de milioane de barili pe zi. Preţul petrolului a crescut de asemenea, cu 4,4%, la 46,63 de dolari barilul după ce ţările OPEC au acceptat să reducă producţia cu aproximativ 750.000 de barili pe zi.

O sursă a spus pentru Reuters că odată ce ţintele de producţie vor fi atinse, OPEC va începe să extindă negocierile către ţările din afara grupului pentru plafonarea producţiei de petrol.

România este avantajată în acest context pentru că exportă produse petroliere. De exemplu, în primele patru luni ale anului 2014, România a exportat 1,483 milioane tone de produse petroliere și a importat 550.000 de tone.

Desigur, la nivelul consumatorului vestea creșterii prețului petrolului nu este bună pentru că, în același timp, crește și prețul benzinei. Totuși, pentru companiile petroliere, care au zeci de mii de angajați în țara noastră, creșterea prețului petrolului înseamnă bani în plus pe care-i pot investi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel