Președintele SNAP vrea restructurare în Poliție: „E o atmosferă foarte tensionată"

Polițiști
Polițiști

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție face apel la Mihai Tudose pentru a pune stop jocurilor politice și subliniază nevoia unei reforme la nivelul Poliției Române.

Iulian Surugiu, președintele SNAP face un apel la premierul Tudose, pentru a pune punct jocurilor politice. Acesta e de părere că nu o schimbare a ministrului sau a șefului poliției ar reprezenta soluția, ci o restructurare din temelie a Poliției Române, o schimbare a statutului: „Pot să o lase și pe Carmen Dan și pe Despescu. Să facă o restructurare a Poliției Române, că a sosit momentul!", a declarat Surugiu în direct vineri dimineață, la Digi 24.

În ceea ce privește situația din birourile teritoriale, președintele SNAP spune că tensiunea e la ordinea zilei: „În birourile teritoriale e o atmosferă foarte tensionată, pentru că statutul vechi al polițistului permite șefilor să facă abuzuri. De multe ori se întâmplă că cei care stau în birouri la București vor fapte noi, vor numere de dosare, multe, mari, frumoase, iar lipsa oamenilor nu face să ducă decât la situația în care șeful IGP-ului cere ceva, iar acel șef pune presiune pe oameni."

De asemenea, Surugiu a dezaprobat procesul de desemnare în funcție al șefilor de structuri: „Atunci când Gabriel Oprea a luat hotărârea să facă funcția de șef de Poliție Română să o facă politic, cred că și eu ca sindicalist am greșit că am acceptat. Dar eu nu vreau să mai accept, nu mai accept nicio ilegalitate. Acum, premierul României poate să aducă pe oricine dorește domnia sa și să-l pună șef al Poliției Române", de declarat Iulian Surugiu la Digi 24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel