POZE ELENA UDREA - ALINA BICA, șefa DIICOT. De unde au fost fotografiate

Jurnalistul Europa FM, Vlad Petreanu, a publicat, pe blogul său, fotografii realizate prin Google Maps- Street View, cu locul de unde ar fi fost fotografiată Elena Udrea în Paris, alături de două prietene. Una dintre cele două este șefa DIICOT, Alina Bica. 

(w670)

1. Fotografia este realizată de sus, astfel că persoana care a fotografiat se afla într-o poziție înaltă într-o clădire de peste drum. 

"Dar care să fie locul? Din imagine se observă o staţie de autobuz, l'Opéra, şi numele magazinului: Un Jour Ailleurs. Marca Un Jour Ailleurs (mode femme et ses accessoires pour tous les jours et vos cérémonies de mariage, baptêmes et fêtes) are 4 magazine în Paris, dar unul singur este în zona l'Opéra, pe Rue Halévy", scrie Vlad Petreanu. Jurnalistul, care citează pagină de Facebook a lui Dinu Lazăr, arată fotografia realizată prin Street View a magazinului  în fața căruia se afla Elena Udrea, Un Jour Ailleurs. Logo-ul magazinului arată diferit, însă imaginile de pe Google Maps sunt din 2008, iar cele cu Elena Udrea de la începutul lui 2014. După identificarea locului, cu ajutorul Google Maps, a fost identificată prima clădire din care s-a făcut poza: clădire Operei. 

(w670)

"Cred că putem să ne dăm seama şi care a fost fereastra de la care s-a tras – probabil chiar în mansardă, sus de tot, inclusiv pentru ca fotograful să poată ţinti pe deasupra autocarelor care stau mai mereu pe străduţa respectivă", notează Vlad Petreanu. 

(w670)

2. Jurnalistul subliniază că printre cele 60 de cadre apărute și dispărute, joi, de pe un blog, se numărau și unele din mașini, dar și încă un set cu imagini realizate plonjat, care o înfățișează pe Elena Udrea când intră la metrou.  Stația de metrou cu o balustradă specială a fost identificată tot prin Google Maps și, prin Street View, a fost descoperită a doua locație din care s-a făcut fotografia:  l'Opéra (Palais Garnier). Este un loc ce se poate vizita, iar balconul din fața pieței este mereu plin de turiști. 

(w670)

"Cine a luat imaginile cu Udrea a avut nevoie fie de acces liber, rapid, prin interiorul clădirii, din aripa care dă spre Rue Halevy în balconul faţadei dinspre Place de l'Opéra, şi ar fi trebuit să cunoască perfect traseul – fie au fost doi fotografi, cine ştie?", mai scrie Vlad Petreanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel