EXCLUSIV  Povestea lui Andrei de la Colegiul Național B.P. Hasdeu, premiat cu titlul de ”CEL MAI CURAJOS elev”. Răsturnare de situaţie la proces

Andrei Voicu, elevul din Buzău sancţionat cu nota 2 la purtare pentru că şi-a ironizat profesoara de desen, a câştigat procesul cu liceul şi a obţinut anularea sancţiunii. Contactată de DC News, mama lui Andrei a povestit cum a fost acestă perioadă pentru fiul ei. 

Vineri, în cadrul Conferinței naționale Școli Curate, după prezentarea Raportului alternativ privind învățământul preuniversitar 2019 și după dezbaterea aferentă propunerilor prezentate, în cadrul distins al Băncii Naționale din România, România Curată anunțat cei 13 câștigători ai primei ediții a Premiilor Școli Curate. 

Titlul de ”Cel mai curajos elev” i-a fost acordat lui Andrei Voicu pentru victoria de la Tribunalul Buzău prin care au fost anulate deciziile de sancționare ale conducerii Colegiului Național „B.P. Hasdeu" după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani.

DC News a stat de vorbă cu mama lui Andrei Voicu.


Vă aşteptaţi să câştigaţi procesul?

Da, pentru că am ştiut din start că s-au încălcat multe reguli din regulament, din statutul elevului, din regulamentul de funţionare interior.

Aţi reuşit să-l mutaţi pe Andrei de la Colegiul Național "B.P. Hasdeu"?

Nu, pentru că se fac transferuri după 15 august. Mai cântărim un pic, deşi ştim că va fi un an greu pentru că directorul este foarte răzbunător.

Vă aşteptaţi ca directorul să ia măsuri împotriva lui Andrei?

Da, prin diferiţi profesori, prin a-l provoca, prin a-l sancţiona la note, ceea ce s-a şi întâmplat.

Cum a fost această perioadă pentru Andrei?

Foarte grea. Era provocat şi nu putea să spună nimic pentru că avea nota 2 la purtare. 

Ce profesori au încercat să-i facă probleme?

În primul rând la istorie. A avut teză de 8 şi l-a notat cu 5. Nu i-a punctat două exerciţii, deşi erau corecte. De exemplu, cea care a luat 10 a avut acelaşi răspuns ca Andrei. Pe ea a punctat-o şi pe Andrei nu. Nu am vrut să mai facem contestaţie ca să nu aibă impresia că vrem doar scandal.

Cum s-a purtat profesoara de desen cu Andrei?

Ca şi cum nu ar fi existat. L-a ignorat, ceea ce nu este normal.

Ce credeţi că se va întâmpla dacă nu veţi reuşi să-l mutaţi?

Ne aşteptăm la orice. Să zicem că termină clasa a 12-a şi ar putea să-i însceneze ceva şi să-l dea afară din examen, pentru că directorul este foarte răzbunător. Am încercat să port discuţii cu dumnealui, să-l ierte. Nu a vrut să stea la discuţii. El a aplicat legea şi atât.

Colegii cum s-au purtat cu Andrei în această perioadă?

Cu colegii nu a avut nicio problemă. În instanţă, avocatul liceului a cerut să vină consiliul de administraţie ca martor. Noi nu puteam aduce colegii de clasă să vină pentru că aceştia mai aveau încă un an şi se răzbună pe el. Judecătoarea a respins cererea liceului. 

----

Andrei Voicu a fost sancţionat cu nota 2 la purtare, după ce şi-a ironizat profesoare de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel