Urmărește emisiunea live


Poveste cu final fericit la RAR Bacău: Aşa se justifică certificatul de înmatriculare

Inspectorii RAR Bacău au avut parte de "o poveste cu final fericit cu o motocicletă". 

"O nouă poveste cu motociclete de epocă de la RAR Bacău. Cu final fericit…

Cel care a venit cu această motocicletă la RAR ne-a povestit că a încercat să găsească un ataș în stare bună pentru un MZ fabricat în 1962, dar în cautările sale a descoperit această IJ Jupiter 5 și nu a rezistat tentației de a o cumpăra, mai ales că fostul proprietar nu o folosea, dar a menținut-o într-o stare bună.

Așa se justifică faptul că motocicleta avea un model vechi de certificat de înmatriculare", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

Românii, cei mai pregătiţi şoferi pentru condusul pe timp de iarnă

Un studiu realizat de compania Goodyear arată că românii sunt cei mai pregătiţi şoferi din Europa pentru condusul pe timp de iarnă. 

Acest studiu a vizat atitudinile, dar şi obiceiurile şoferilor din Europa faţă de condusul în sezonul rece şi a inclus 4000 de conducători auto din opt ţări. Astfel, conform studiului, 76% dintre şoferii români îşi schimbă cauciucurile o dată cu venirea frigului. 

Tot conform studiului, procentul şoferilor români care înţeleg beneficiile şi diferenţele dintre anvelopele de iarnă şi cele all-season a fost de 79%, mult mai mare decât în alte ţări europene. Spre exemplu, în Franţa şi Italia, doar 56% dintre respondenţi, respectiv 69%, ştiau diferenţele între cele două tipuri de cauciucuri. În Marea Britanie, doar 34% aveau aceste informaţii. 

Doar 18% dintre şoferii români care au participat la studiu au spus că nu au nevoie de anvelope speciale pentru iarnă în zona unde locuiesc. Dintre ţările europene participante, rezultate similare au avut doar Luxemburg şi Polonia. 

Studiul Goodyear a analizat și percepția asupra diferitelor condiții meteo. Perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru șoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceață. 34% dintre aceștia au declarat că se simt inconfortabil să conducă în condiții de polei.  9% refuză complet să conducă în astfel de condiții. În schimb, 48% dintre românii chestionați se simt foarte confortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii șoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg, scrie promotor.ro.

Registrul Auto Român, informare despre anvelopele de iarnă: Nu există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri

"Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce! 

Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel