Posesorii de arme pot avea mai multe cartuşe. Se schimbă legea armelor şi muniţiilor

Legea armelor şi muniţiilor a fost modificată, astfel că cei care au arme de apărare şi pază vor putea deţine un număr dublu de cartuşe cu glonţ. 

"La data de 4 noiembrie 2019, au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 196/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor", potrivit unui comunicat postat pe site-ul IGPR.

Nouă categorie de arme, introdusă în lege 

Potrivit noilor modificări, persoanele care deţin arme de foc semiautomate cu percuţie centrală sau cu repetiţie, care pot conţine mai mult de 20 de cartuşe, în cazul armelor de foc scurte sau pot conţine mai mult de 10 cartuşe, în cazul armelor de foc cu ţeavă lungă sunt obligate ca în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a Legii nr. 196/2019 să le înstrăineze instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale sau, după caz, de a le casa, transforma sau dezactiva.

"A fost introdusă o nouă categorie de arme - arme de alarmă şi arme de semnalizare - dispozitive care sunt proiectate numai pentru a trage gloanţe oarbe sau cartuşe pirotehnice de semnalizare sau pentru a expulza substanţe iritante sau alte substanţe active, care îndeplinesc condiţiile de siguranţă a tragerii şi prezintă garanţia că nu pot fi transformate pentru a expulza o alice, un glonţ sau un proiectil prin acţiunea unui combustibil de propulsie", se arată în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit prevederilor legale, deţinerea, portul sau folosirea armelor şi muniţiilor înscrise în permisul de armă, ulterior expirării termenului de valabilitate al acestuia, este interzisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel