Portarul Vasili Hamutovski a fost încarcerat în „închisoarea groazei“ din Belarus. Acesta e acuzat că a participat la mitinguri împotriva lui Aleksandr Lukashenko

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Zilele trecute, Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar al Stelei, a fost reținut în Belarus, pe motiv că a participat în trecut la mitinguri împotriva președintelui Aleksandr Lukashenko.

Luni, 3 octombrie, Hamutovski a fost judecat de către conaționalii săi și a primit o pedeapsă de 13 zile de arest, anunță site-ul bielorus Tribuna.com.

Fostul portar a fost acuzat că "a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus” și își va petrece următoarele două săptămâni după gratii. 

Vasili Hamutovski este încarcerat în ”închisoarea groazei”: ”Nu știm nimic despre acuzațiile care i se aduc!”

Fratele fostului portar, Iuri, a transmis că familia sa nu știe nimic despre acuzațiile care i se aduc lui Hamutovski. Totodată Iuri Hamutovski spunea că nu a reușit să ia legătura cu fratele său, încarcerat în penitenciarul Okrestina.

Totuși, familia lui Hamutovski are încredere că situația fostului portar se va lămuri și acesta va fi eliberat.

”Vasili a fost arestat chiar în parcarea de lângă bloc de un grup de polițiști. Nu știm până acum nimic despre acuzațiile oficiale care i se aduc. Nici eu, nici soția lui, nici avocatul n-am putut lua încă legătura cu el. Este închis în penitenciarul Okrestina.

Probabil că luni va apărea în fața tribunalului, dar nu cunoaștem nici acest detaliu cu exactitate, unde se va întâmpla și când. Suntem încrezători că situația lui se va lămuri în sens pozitiv în cel mai scurt timp și va fi eliberat”, a declarat Iuri, fratele lui Vasili Hamutovski, potrivit playsport.ro.

Penitenciarul Okrestina este cunoscut drept unul dintre cele mai dure din Minsk. Marjoritatea celor care sunt încarcerați la Okrestina sunt activiști care se opun regimului Lukasenko.

Mulți dintre protestatarii arestați în timpul mitingurilor din 2020 din Belarus au ajuns la Okrestina, unde au îndurat adevărate orori. Deținuții sunt bătuți, torturați și trăiesc în niște condiții inumane.

Din acest motiv, Statele Unite ale Americii au trecut Okrestina pe lista entităților care încalcă sever drepturile omului, scrie digisport.

Lukașenko vrea mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi

Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi, transmite Agerpres. Preşedintele Belarusului a afirmat că aceasta va fi un "bun antrenament fizic" pentru ei şi o "mulţumire" pentru părinţii lor, notează AFP.

Lukașenko, fost director de fermă



Principal aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce ţara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale şi propunerile radicale.

El s-a arătat indignat luni, în cursul unei şedinţe de guvern, că este interzisă în şcolile din Belarus "mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi", descriind această stare de fapt drept o "sălbăticie".

"Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii?", a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS (citește continuarea AICIhttps://www.dcnews.ro/lukasenko-vrea-mobilizarea-elevilor-pentru-recolta-de-cratofi_889658.html).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel