Lukașenko vrea mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi

Lukașenko vrea mobilizarea elevilor pentru recolta de cratofi / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko vrea mobilizarea elevilor pentru recolta de cratofi / Foto: Kremlin.ru

Alexandr Lukașenko vrea mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi.

Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi, transmite Agerpres. Preşedintele Belarusului a afirmat că aceasta va fi un "bun antrenament fizic" pentru ei şi o "mulţumire" pentru părinţii lor, notează AFP.

Lukașenko, fost director de fermă



Principal aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce ţara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale şi propunerile radicale.

El s-a arătat indignat luni, în cursul unei şedinţe de guvern, că este interzisă în şcolile din Belarus "mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi", descriind această stare de fapt drept o "sălbăticie".

"Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii?", a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS.

Lukașenko, acuzat că exploatează copiii



"Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană merge la muncă timp de cinci sau şase ore? Va fi o mulţumire pentru părinţi şi un bun antrenament fizic pentru copii", a continuat şeful statului, apreciind că aceasta că va "uni oamenii".

În 2020, Aleksandr Lukaşenko a recomandat sauna, un pahar de vodcă pe zi şi munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva coronavirusului.

Aliat al Moscovei şi învecinat cu Ucraina, Belarusul nu participă direct la ofensiva rusă, dar în februarie şi-a pus teritoriul la dispoziţia forţelor ruse, care l-au folosit ca bază pentru atacul lor iniţial împotriva Kievului. 

Lukașenko anunță o altfel de mobilizare militară în Belarus. "Asta trebuie să învețe"

Nu va exista nicio mobilizare în Belarus, asta a declarat de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, în timpul unei conversații cu jurnaliștii, potrivit agenției de știri BelTA.

Șeful statului a declarat că "oponenții încearcă să se agațe de ceva, iar acum încearcă și ei să construiască o punte și să dezvolte teza că mobilizarea este posibilă în Belarus, așa cum se întâmplă și în Rusia".

"Nu va fi nicio mobilizare. Nu ne vom mobiliza. Aceasta este o minciună", a spus Alexandru Lukașenko.

În același timp, președintele a subliniat că Belarus va răspunde cu siguranță la eventualele amenințări. În acest scop, se desfășoară în mod regulat diverse exerciții, inclusiv cu participarea miliției populare, pentru ca oamenii să-și cunoască atribuțiile și să aibă abilitățile militare necesare.

"Noi facem alt tip de exerciții. Și în paralel, grosier vorbind, anunțăm această mobilizare undeva pe o bucată de pământ. Adică facem apel la cei care sunt înscriși la oficiul militar de evidență și înrolare pentru a-și ocupa locurile acolo unde ar trebui să stea în caz că se întâmplă ceva. Să călătorim prin toată țara și să le spunem ce ar trebui să protejeze? Ar trebui să știe deja ce vor proteja. Acestea sunt poduri, unități de alimentare cu energie electrică, întreprinderi. De exemplu, o brutărie. Ei ar trebui să cunoască aceste locuri, câte sunt, unde, în ce colț, asta trebuie să învețe", a spus președintele belarus. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel