Ponta: Suntem de acord cu suspendarea lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat că este "total de acord" cu ideea șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-l suspenda pe președintele Traian Băsescu dacă va continua să încalce Constituția.

"Nu am discutat pentru că nu este ceva presant. Evident că de principiu suntem de acord. Traian Băsescu are tendința de a fi și mai irepsonsabil ca până acum. Este rușinos pentru instituția prezidențială să vedem întâlniri la Cotroceni cu un partid. I-am asigurat pe colegii mei de la PSD că se vor mai vedea cu mine, dar președintele nu are întâlniri oficiale cu partidul său", a declarat Ponta, vineri, la Tulcea, unde a participat la o reuniune a social-democraților.

Președintele PSD a subliniat că "ideea lui Călin Popescu Tăriceanu este extrem de corectă și are în totalitate susținerea mea".

Victor Ponta l-a avertizat pe președinte că "dacă va înălca Constituția evident că nu excludem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constituționale privind suspendarea".

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat vineri pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu dacă va persista în acțiunile sale de încălcare a Constituției.

Șeful Senatului a explicat că a lansat acest avertisment după ce Traian Băsescu a invitat-o la Cotroceni pe șefa PMP, Elena Udrea, pentru discuții despre campania electorală.

TĂRICEANU îl amenință cu SUSPENDAREA pe BĂSESCU. Ce acuzații îi aduce șeful Senatului președintelui României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel