Ponta, pentru două zile la Bratislava, la reuniunea "Prietenii Coeziunii"

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta se va afla pentru două zile, joi și vineri, la Bratislava, unde va participa la reuniunea la nivel înalt a grupului "Prietenii Coeziunii", unde se va discuta, în prezenţa preşedinților Comisiei Europene şi Parlamentului European, despre fondurile comunitare, informează site-ul guvernului.

”Evenimentul are loc la iniţiativa premierului Republicii Slovace, Robert Fico, şi se doreşte a fi o continuare la prima reuniune a acestui format, care a avut loc la Bucureşti, la 1 iunie a.c., sub auspiciile primului-ministru al României, Victor Ponta. La reuniune vor participa premieri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Ungaria, precum şi reprezentanţi ai Ciprului, Greciei, şi Lituaniei”, precizează sursa menționată.

Totodată, evenimentul se va bucura de prezenţa Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi a Preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, întâlnirea la nivel înalt urmărind promovarea intereselor comune ale grupului „Prietenii Coeziunii”, în special în ceea ce priveşte menţinerea unei finanţări adecvate a politicii de coeziune.

”Reuniunea va repezenta un moment important în cadrul etapei de finalizare a negocierilor, la nivelul Uniunii Europene, privind Cadrul Financiar Multianual 2014 – 2020. Relevanţa politicii de coeziune pentru noile state membre ale UE rezidă în obiectivul acesteia de a reduce diferenţele de dezvoltare ale diferitelor regiuni, de a consolida coeziunea economică şi socială, bazându-se în principal pe solidaritate financiară, respectiv redistribuirea unei părţi din bugetul comunitar către regiunile şi grupurile sociale mai puţin prospere”, se precizează pe site-ul guvernului.

Potrivit sursei citate, ”conferinţa are în vedere adoptarea unei declaraţii comune privind susţinerea politicii de coeziune cu accent pe rolul acesteia în stimularea creşterii economice, a investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, într-un context european dificil, marcat de austeritate bugetară şi criză”.

În luna iunie a acestui aan, o reuniune similară a fost organizată la Bucureşti, când, de asemenea, a fost semnată o Declaraţie comună în care s-a insistat pentru menţinerea unui "nivel corespunzător" al finanţării, în scopul creşterii economice şi creării locurilor de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel