Ponta, ofițer acoperit. Cazanciuc: Ofiţeri care au turnat la Securitate, singura situație de conflict cu legea

În cazul ofițerilor acoperiți, singura situație de conflict cu legea era cea în care aceștia "au turnat la Securitate, au făcut poliție politică", a declarat marți ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, întrebat cum comentează acuzația președintelui că premierul Ponta a fost ofițer acoperit când era procuror, conform Mediafax.

Robert Cazanciuc a spus că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 sunt "declaraţii de campanie".

"În mod cert, sunt declaraţii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dăm o declaraţie, un apel la o campanie riguroasă, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o altă declaraţie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a subliniat că nu este treaba Ministerului Justiţiei să spună dacă sunt sau au fost ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii.

Cum s-a dat Băsescu de gol că "dezvăluirea" este manevră electorală

 "Nu e treaba Ministerului Justiţiei să afle dacă sunt sau nu sunt ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii, dacă au fost sau nu au fost în anumite instituţii, la un moment dat", a adăugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat că, din câte ştie, singura situaţie de conflict cu legea era atunci când "era vorba de ofiţeri care au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică".

"În acea situaţie aveam, cu siguranţă, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, când lucra în procuratură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel