Ponta nu anulează decizia ANAF de blocare a conturilor TVR

Potrivit celor declarate, duminică de către premierul Victor Ponta, Guvernul nu va anula decizia ANAF privind blocarea conturilor TVR, deoarece așteaptă soluții din partea Televiziunii Naționale privind reorganizarea în viitor, și nici nu se are în vedere schimbarea unei ”conduceri pusă de PDL cu una usă de USL sau de PSD”.

Întrebat dacă Executivul are de gând să anuleze decizia ANAF referitoare la blocarea conturilor Televiziunii Române, premierul Victor Ponta a negat.”Nu. TVR trebuie să îmi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă acele, sunt 120 de milioane de euro datorii, în condiţiile în care TVR este singura televiziune care beneficiază de taxă TV şi este singura televiziune care primeşte subvenţie de la buget pentru relee”, a precizat Ponta.

De asemenea, premierul nu intenționează schimbarea conducerii, însă își dorește ca Televiziunea Națională să nu mai ”producă pagube”.

”Ori, eu nu vreau să se schimbe o conducere pusă de PDL şi de Traian Băsescu cu o conducere pusă de USL sau de PSD (...) Nu vreau să fie nimeni de la USL la conducerea televiziunii. Eu vreau ca Televiziunea Română să nu mai producă pagube", a mai susţinut premierul.

Precizările premierului Ponta survin în urma declarațiilor făcute, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către senatorul Radu F. Alexandru, care i-a cerut să dea imediat o Hotărâre de Guvern prin care să fie ridicat sechestrul pus de ANAF pe televiziunea publică, invocând art. 48, alin.2, lit. d din OG 92/2003 – Codul de procedură fiscală care prevede suspendarea executării silite pe o perioadă de cel mult 6 luni ”în cazuri excepționale”, o singură dată pentru același debitor printr-o Hotărâre de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel