Ponta, la șantierul metroului Drumul Taberei: Facem minerit măcar în București

Victor Ponta 24
Victor Ponta 24

Premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au participat la startul lucrărilor de la liniile de metrou din Drumul Taberei, șeful Executivului făcând și o aluzie la actuala dezbatere pe problema mineritului: ”Facem minerit măcar în București”.

[caption id="attachment_366784" align="alignleft" width="620"] foto: rtv.net[/caption]

Cele două cârtițe coborâte în subteran cu aproape zece luni în urmă, botezate de muncitori Sfânta Varvara și Sfânta Filofteia au început, de astăzi, săpăturile. Lucrările celor 6 kilometri vor dura aproape un an, forările înaintând cu 15-30 de metri pe zi. Garniturile de metrou nu vor circula însă mai devreme de 2016, pentru că va fi nevoie de dotarea stațiilor și legarea la utilități, transmite Digi 24. Termenul inițial de finalizare a construcției metroului din Drumul Taberei era 2014.

Ironia premierului cu privire la minerit vine după ce, luni, la Helsinki, Ponta a declarat că România trebuie să-și exploateze resursele, nu să le blocheze. ”Aurul se exploatează cu cianură, nu există altă tehnologie care să scoată acest cuvânt odios, că până la urmă cuvântul este problema. Cianura este folosită în multe alte tehnologii, inclusiv în România. Şi în Finlanda tot cu cianură exploatează. Nu cunosc foarte bine tehnic, dar putem să învăţăm de la ei şi să ştim ce ce putem cere ca standarde de mediu de la orice fel de companie, nu de la una anume, ci de la oricine vrea şi poate să investească în România”, spunea Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel