Polonia va cumpăra distrugătoare suplimentare pentru marina națională. Autoritățile vor să dezvolte și flota de drone

Polonia va cumpăra distrugătoare suplimentare pentru marina națională. Autoritățile vor să dezvolte și flota de drone  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Polonia va cumpăra distrugătoare suplimentare pentru marina națională. Autoritățile vor să dezvolte și flota de drone / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Polonia își continuă programul de dezvoltare și modernizare a armatei și cumpără distrugătoare suplimentare pentru marina sa.

Polonia își continuă programul de modernizare și dezvoltare a armatei prin achiziționarea a trei distrugătoare suplimentare din clasa Kormoran II, a anunțat ministrul Apărării al țării, Mariusz Błaszczak.

Într-o postare pe rețelele sociale, Błaszczak a dezvăluit dorința Poloniei ca acordul să fie finalizat „cel mai târziu în iunie”.

„Acest lucru va permite menținerea competențelor și continuitatea producției în porturile poloneze”, a adăugat el.

Odată ce acordul va fi îndeplinit, marina poloneză va avea la dispoziție șase astfel de distrugătoare.

Navele Kormoran II, printre cele mai moderne

Kormoran II sunt nave antimine de nouă generație, care posedă mai multe tipuri de sisteme fără pilot la bord. Până acum, navele au fost folosite pentru exerciții comune NATO. Acordul pentru primul Kormoran II a fost semnat în 2013, iar primele nave s-au alăturat marinei în 2017.

Navele sunt doar o parte a programului mai larg al Poloniei de modernizare și extindere a armatei sale, două baterii americane de apărare aeriană Patriot fiind, de asemenea, transferate în Polonia din Germania în ultima săptămână.

Ministrul adjunct al Apărării Wojciech Skurkiewicz a mai dezvăluit că încă două baterii Patriot achiziționate de guvernul polonez vor ajunge în Polonia până la sfârșitul anului 2022.

Pe lângă apărarea antiaeriană și antirachetă, Skurkiewicz a subliniat și dorința Poloniei de a-și consolida capacitatea dronelor, descriind aceasta ca un alt domeniu crucial pentru armata poloneză.

El a subliniat că conflictul din Ucraina a arătat statelor NATO de pe flancul estic faptul că merită să investească în drone și a anunțat intenția Poloniei de a-și dezvolta sistemul de drone Bayraktar TB2 achiziționat din Turcia în 2021, conform RMX.

Rusia spune că a utilizat rachete hipersonice 'Kinjal' care sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, o premieră

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a utilizat cu o zi în urmă rachete hipersonice 'Kinjal' pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce reprezintă o premieră, relatează AFP şi EFE.

Acest tip de rachetă, cu manevrabilitate ridicată, sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, potrivit Moscovei. Utilizarea acestui tip de rachetă este o premieră în conflictul din Ucraina, potrivit agenţiei de presă oficiale RIA Novosti.

'La 18 martie, complexul aeronautic 'Kinjal' cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel