Urmărește emisiunea live


Polonia își va deschide primul său consulat onorific din România. Vezi unde

FOTO: Prefectura Brașov
FOTO: Prefectura Brașov

Republica Polonă își va deschide la Brașov primul său consulat onorific din România. Este anunțul făcut de Ambasadorul Poloniei la București, Excelența Sa Marcin Wilczek cu ocazia vizitei la Instituția Prefectului județul Brașov.

"Am avut plăcerea de a ne întâlni cu Excelența Sa, la sediul Prefecturii. Polonezii sunt interesați de turismul din Brașov, de tot ce poate duce la dezvoltarea județului Brașov, mai ales din punct de vedere economic, oferind stabilitatea de care mediul de afaceri are nevoie. Avem legături istorice vechi, românii și polonezii, o prietenie care durează de mult și care trebuie întărită pe cât mai multe planuri. Polonezii reprezintă pentru noi și un exemplu, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene", a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Ce spune Ambasadorul Poloniei la București

"Nu de mult am avut ocazia să organizăm o întâlnire a investitorilor polonezi, cu Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat. Brașovul oferă multe oportunități de investiții, lucru confirmat de întâlnirile de azi. Un alt motiv al vizitei au fost pregătirile pentru deschiderea primului Consulat Onorific al Poloniei în România.

Prezența Consulatului și a Consului, dl. Janusz Szalinski, va duce la dezvoltarea relațiilor dintre noi, va ajuta firmele poloneze să investească aici. Vreau să mulțumesc domnului prefect și reprezentaților autorităților locale pentru deschiderea de care au dat dovadă și pentru faptul că ne-au ajutat pe tot parcursul acestui demers", a adăugat Excelența Sa Marcin Wilczek.

Investițiile poloneze în județul Brașov se clasează pe locul 7 în topul investitorilor străini, cu un total de 35 de milioane euro capital social.

Vezi și: 

Accident grav pe DN14. Trei victime, transportate la spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel