Poliţiştii locali din Cluj-Napoca vor purta camera video pe uniformă, a anunţat primarul Emil Boc

Poliţiştii locali din cadrul primăriei Cluj-Napoca vor purta, începând de joi, camere video portabile pe uniformă, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc. 

'Începând de joi, toţi poliţiştii locali din cadrul Primăriei clujene care lucrează la serviciul de ordine şi siguranţă publică şi la serviciul rutier vor fi dotaţi cu camere video portabile de tip 'body worn camera' pe care le vor purta pe uniformă şi care vor înregistra, audio şi video, toate activităţile pe care le vor avea.

Noile camere portabile au două beneficii importante, anume elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului local în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţistul local, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj. Sunt 125 de astfel de camere care au intrat în dotarea Poliţiei Locale şi alte 125 pe care le-am oferit în comodat IPJ Cluj', a declarat Emil Boc. Camerele pot înregistra zece ore, iar valoarea contractului de achiziţie a celor 250 de camere este de 400.000 de lei, prin licitaţie publică, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel