Poliţiştii germani, simpatizanţi ai extremei dreapta. Merkel este vinovată!

Angela Merkel
Angela Merkel

Un membru marcant al celui mai mare sindicat al poliţiei din Germania a confirmat că mulţi dintre poliţişti sunt simpatizanţi ai partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) şi altor partide de dreapta, informează luni dpa. 

Într-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post, Joerg Radek, vicepreşedinte al sindicatului GdP, a declarat că executivul german nu le-a explicat niciodată în mod adecvat poliţiştilor germani decizia sa de a deschide frontierele Germaniei în faţa migranţilor, în 2015.

'Drept rezultat, ceva s-a schimbat pentru mulţi ofiţeri de poliţie şi aceasta s-a manifestat prin susţinerea acordată de ei pentru partidele de dreapta sau naţionaliste', a spus Radek.

Reprezentantul sindicatului a adăugat că ultimele trei guverne ale cancelarului federal Angela Merkel nu au stabilit drept prioritate bunăstarea poliţiei germane, iar personalul redus şi lipsa de resurse au dus la alienare în rândurile poliţiei. În ultimii trei ani, guvernul condus de Merkel s-a concentrat mai mult asupra poliţiei, însă 'în ceea ce priveşte pierderea încrederii (în executiv), a fost prea târziu', a subliniat Radek.

Luna trecută, ofiţerul de poliţie Sebastian Wippel, 36 de ani, a candidat fără succes pentru a deveni primul primar din partea AfD în oraşul de frontieră Goerlitz. Sebastian Wippel a pierdut cursa în faţa lui Octavian Ursu, un muzician originar din România, care a candidat din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al acestui oraş german din landul Saxonia. Violenţele având legătură cu extrema dreaptă în Germania s-au extins rapid, în 2018 înregistrându-se 48 de acte de violenţă extremă, faţă de 28 de acte în anul precedent, printre care şase tentative de crimă cu motivaţie rasială.

Uciderea recentă a unui ales pro-migraţie membru al partidului cancelarului Angela Merkel, pentru care este suspectat un neonazist, constituie 'un semnal de alarmă' pentru întreaga Germanie, a atras atenţia, marţea trecută, ministrul de interne german Hors Seehofer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel