Poliţiştii au protestat în lanţuri

protest-politisti-dcnews
protest-politisti-dcnews

Polițiștii au protestat în fața Ministerului de Interne. Ei susţin că nici până acum nu li s-au banii de navetă şi nu s-a investit în dotarea secţiilor de poliţie, în timp ce şefii lor primesc lunar sporuri la salarii.

[caption id="attachment_338833" align="aligncenter" width="570"] foto: evz.ro[/caption]

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) spun că au fost păcăliţi de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, condus de Radu Stroe.

După ce, marţi, li s-a refuzat dreptul de a protesta, agenţii de Poliţie au obţinut permisiunea de a-şi exprima, ieri, doleanţele în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Polițiștii cereau, printre altele, eliminarea discriminării dintre agenţi şi ofiţeri la acordarea banilor de chirie, ori eliminarea sancţiunilor pentru fapte săvârşite în timpul liber care nu au legătură cu serviciul.

„Suntem prizionierii incompetenței voastre”

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Ioan Cănărău a declarat că mesajul pe care îl transmit este: "Suntem prizonierii incompetenţei voastre". El a mai precizat că cei care au participat la protest sunt lideri sindicali din toate judeţele, nu agenţi de poliţie care erau de serviciu."Suntem nemulţumiţi că poliţiştii aduc bani de acasă pentru consumabile, că parcul auto este insuficient şi nu avem combustibil, că foarte mulţi şefi din Poliţia Română primesc salarii foarte mari, deşi nu mai au acest drept", a spus sindicalistul.

Protestatarii au arborat steaguri tricolore şi au afişat bannere inscripţionate cu mesajele "Siguranţă fără bani, Stroe tu ne vrei golani", "Dialogul social nu-i pas real", "Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul". Liderii sindicali din poliţie scandează "Stroe nu uita, noi îţi vrem demisia", "Tobă nu uita, ai distrus Poliţia", "Demisia".

Marți, Primăria Capitalei a interzis un protest paşnic al agenţilor de poliţie îndreptat împotriva ministrului de Interne Radu Stroe, pe motiv că ar putea tulbura activitatea ministerului pe care acesta îl conduce. Astăzi, manifestanţii au primit autorizaţie de protest de la Primărie şi aşteaptă să fie primiţi de ministrul Radu Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel